Září 2012

New blog

30. září 2012 v 17:31 | Deborah |  Informace,kontakty i odkazy
Vzhledem k tomu, že mi nejde přihlásit po mnoha pokusech na můj blog u konkurence
www.svetmagie.bloger.cz
články ke kartám a tarotu budu přidávat nějaký čas sem



30.9.2012 zakládám nový blog o tarotu, kartách, anonymních výkladech, rozbory karet pro vlastní studium, o filozofii tarotu. o vykládacích kartách, o cikánských kartách čtení z karet i výklady
prozatímní název blogu je zápisník kartomanky
úvod vynechávám a hned píšu vlastní články,inspirace z knih zabývající se kartami, věštbami z karet, doporučené stránky, výpisky z internetu


Říjen

29. září 2012 v 8:21 Magie rostlin
Část října náleží vzdušnému znamení Vah, když nastane opozice Slunce s Měsícem v této době je tzv. úplněk a má povahu ohnivou a měsíc svítí ve znamení Beran. Letos to bude v neděli a pondělí , 31.září a 1.října.

Čarování při úplňku v Beranu

Luna vyzařuje sobeckou energii, která je odvážná a bojovná. Má sklon k agresi a sebezničující zlosti. Nutí vás k odvážné práci, jako jsou válečnické plány a zahájení nových projektů. Nastal skvělý čas na prolomení depresí a netečnosti. Pod vlivem tohoto úplňku jsme nesmělé, drzé, žádostivé a netrpělivé.

Pokud máte v hlavě nějaký projekt, je vhodný čas s ním začít. Odvážná síla Berana vám dopomůže setřít pochybnosti
a vyjít se svým plánem na světlo.

POZOR! Rozlobí vás každá maličkost. Pouštět emoce můžete při rituálu, ale jinak je držte na uzdě. Brzděte svou agresivitu a počítejte s výlevy emocí ostatních lidí. Nedovolte, aby vznikly zbytečné problémy.

V podnikání je úplněk v Beranu prospěšný pro obchodování, nákup, prodej, realizaci tvrdých opatření, využití výhodné situace, spuštění nového projektu.

Vyhněte se: ukvapenosti, rychlé jízdě, pracovnímu spěchu, agresivním výlevům.

Doporučené aktivity: stanovení nových cílů, kurzy bojového umění, nový cvičební režim, návštěva dentisty, nákup nového oblečení

Zábava: večírek se šampaňským by měl být nezapomenutelnou událostí.

Zdraví: nehody, popáleniny, drobné úrazy, bolesti hlavy.

Úplňková vůně je hřebíček, bobkový list, černý bez

V říjnu také končí čarodějnický rok svátkem Samain 31.10.
Rozhlédněte se kolem sebe - šedo, nevlídno, pochmurno. Nepoznáte, co je živé, co umírá a co již dávno spí. Jsme v přesné polovině mezi zimním slunovratem a podzimní rovnodenností. Podivný čas mezi životem a smrtí nás svírá ze všech stran, jako by se zvedala neviditelné opona mezi dvěma světy.

Strom na říjen: VRBA

Zpevňuje břehy a říká se jí "kořenová čistírna odpadních vod". Pomáhá přirozeným způsobem čistit a recyklovat vodu.

Přírodní léčivá síla vrby: kyselina salicylová, protizánětlivá a bolest tišící složky v aspirinu.

Výtažek z kůry léčí artritidu - bolesti pohybového ústrojí.

Vrba je stromem bohyně podsvětí Hekaté, která do jejích prutů zaplétá zlé duchy, proto se strom vysazoval blízko hřbitovů.

Někteří lidé říkají, že vrba je strom beznaděje a smutku, což je nehorázná pověra.

Vrba je spojována s Lunou - je ženským prvkem a chrání básníky a muzikanty. Harfa z vrby je rezonanncí ženské duše, která přijímá vibrace od struny a dává zrod hudbě.

Vůně vrby očišťuje ducha. Zvyšuje vědomí našeho hlubšíhoi já.

Objímáte-li vrbu, začne strom jemně rezonovat a vloží do vás harmonii.


KÁMEN NA ŘÍJEN

OPÁL

Je nádherný kámen, který září mnoha barvami. Je kamenem bohů, a proto má velko sílu.

Opál přilne k majiteli a přesně odráží jeho náladu tím, že mění barvu. Chrání majitele před mentálním napadením a to tak silně, že nepustí nic dovnitř ani ven. Proto je velmi nebezpečné rozčilovat se nebo někoho slovně napadat a mít opál na těle. Snadno se může stát, že všechna zloba zůstane ve vás, a navíc se obrátí proti vám - proto zlí lidé tvrdí, že je opál ďábelský kámen, který ubližuje. Neubližujte si a pokud hodláte dát průchod svým nepříjemným emocím, sundejte si opál z těla.

Opál také zlepšuje zrak.

Recepty z Čarodějnického kalendáře

28. září 2012 v 20:42 Čarodějnické recepty
OPILÉ HRUŠKY
tento vynikající dezert odstraňuje zábrany a velmi dobře se po něm koketuje. Připravte si :
1 velkou zralou hrušku oloupanou a rozkrojenou vpůli, půl citronu nastrouhanou kůru i šťávu, 2 lžíce nastrouhaného sýra, 1 lžíce medu, špetka muškátového oříšku, 2 lžíce cukru, 1 sklenka červeného vína;
Vykrojte střed hrušky a polijte citronovou šťávou. Naplňte jí směsí sýra, medu, strouhaného muškátového oříšku. Uložte do lednice. Z vína, cukru a skořice svařte hustý vonný nálev. Teplý nálev nalijte na chlazené hrušky a okomžitě podávejte.

ADAMOVA JABLKA
Sladko - pikantní chuťovky, které probouzejí vášeň a podněcují k hříchu. Připravte si:
jakýkoli poloměkký sýr nejlépe kozí
1 velké jablko
100 gr anglické slaniny
plátek chleba
šálek mléka
dva stroužky česneku
1 cibule
1/2 lžičky pálivé papriky
4 kapky tabasca (nebo chilli)
1 lžíce rumu
sůl. kmín, oregano
1/2 lžíce másla
1/2 lžíce rostlinného oleje
Osmažte na másle cibuli, česnek, papriku, kmín a oregano. Přidejte chléb rozmočený v mléce a ochuťte tabascem, česnekem a solí. Mírně povařte, dokud směs nezhoustne, potom jí propasírujte a znovu mírně povařte. Přidejte olej a rum. Vše důkladně promíchejte.
Sýr nakrájejte na kostky a namočte v omáčce. Na párátko nabodněte kousek jablka, kousek namočeného sýra a pláteček anglické slaniny. Jednohubky narovnejte do středu talíře a okraj nazdobte zbylou slaninou, kterou jemně poprašte paprikou.

VÁŠNIVÉ BRAMBORY
Pikantní a jednoduché jídlo vám zaručuje, že váhavý milenec neodolá vášnivému pokušení.
Připravte si:
2 šálky čerstvě uvařených brambor
2 vejce natvrdo uvařených nakrájených na čtvrtečky
2 lžíce smetany
1 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce strouhané cibule
1/2 lžíce hořčice
2 zelené pálivé papriky
2 utřené stroužky česneku
1 lžíce sekaného tymiánu
1 lžíce sekané šalvěje
3 rajčata nakrájená na plátky
sůl, pepř a olivový olej na dochucení
Teplé čerstvé uvařené brambory rozšťouchejte dřív než vychladnou. V mixéru smíchejte zálivku z oleje, citronu, smetany, cibule, česneku, hořčice, papriky, soli a pepře. Vše nalijte na brambory a důkladně promíchejte. Směs dejte do formy vymazané olejem, upěchujte a nechte vychladit. Před podáním vyklopte na mísu. Ozdobte plátky vajec a osolenými rajčaty, posypanými tymiánem a šalvějí. Vše pokapejte olivovým olejem.

POLÉVKA PROTI SMUTKU
Utěšuje žal z rozchodu a nezdaru. Připravte si:
4 šálky kuřecího vývaru
1 šálek strouhaných brambor
1/2 šálku pokrájených drůbežích jater, osmažených na másle
3 lžíce bílého vína
1 lžíce worcesterové omáčky
špetku sušené šalvěje
posekanou čerstvou bazalku
Vývar se strouhanými bramborami povařte 5 minut. Pak přidejte ostatní ingredience, dosolte a ještě 5 minut vařte. Talíř polévky ozdobte sekanou bazalkou.


(vybrané recepty z knihy Čarodějnický kalendář Marcely Košanové)

Dobroučký čaj

28. září 2012 v 20:40 | Deborah |  Recepty nápojů, čaje, lektvarů

Jednoduchý RECEPT na výborný čaj co zahřeje a dokáže nahradit třeba i ranní kávu:

Nechám vyluhovat v půllitrové konvi 2 sáčky černého čaje třeba indický značky Assam ( také anglický silný čaj apod.) nebo jeden a půl lžíce sypaného černého čaj. Pak stačí jednoduše lít do hrnku a přidávat mléko podle chuti a to chladné i ohřáté jak kdo chce. V nouzi nebo pokud máme i smetana do kávy v kalíškách je řešení pro rychlý teplý nápoj.



Základní recept pochází od horalů, z Himalájí od Kurdů a nomádů - připravovali(vují) silný černý čaj s jačím mlékem.

Též podle fantazie se dá přidat koření, hlavně vaříme-li čaj pro zahřátí tak na konvici skořici, badyán, kousek vanilky, prostě koření co se dává do sladkých jídel a sladit se dá medem.

Pro usnadnění usínání může někomu pomoci:

Mléko srazí tein v čaji a kdo chce lépe usnout louhuje čaj méně nebo dá do hrnku půl na půl a osladí medem a usne raz dva.


Na topinky

28. září 2012 v 20:39 | Deborah |  Recepty zavařování, konzervace

... a opečené toasty jde i něco jiného než jen máslo, česnek, sůl. mnoho "ďábelských" pomazánek, nátierek a falešných tataráků se dá připravit napřed v menším i větším množství a mít skleničku své pomazánky vždy po ruce pro rychlou večeři.

CUKETOVÁ NÁTIERKA
2 cukety
trochu rostlinného oleje
kousek kořene zázvoru
5 stroužků česneku
nadrobno pokrájenou 1 větší cibuli
kečup, sůl
3 - 4 malé skleničky od přesnídavek
-----------------------------------------------------
Cuketa se oloupe a nastrouhá.
Opeče se na másle, přidá se cibulka
a špetka soli. Voda z cukety se uvolní
a za občasného míchání se směs vaří,
podle potřeby se přidává voda.
Zázvor se oloupe a též nastrouhá a
přidá do směsi. Česnek se utře.
Množství koření volíme podle svých
preferencí. Přidat lze i kousek po-
krájené feferonky nebo špetku pálivé
mleté papriky. Kečupu taky přidáme
přiměřeně 2 - 3 lžíce. Směs ochutnáme
a dosolíme. Pak plníme do skleniček
zavíčkujeme, necháme den v kuchyni
a pak skladujeme v chladu. Většinou
neodhadnu skleničky a tak hned den
kdy připravuju tuhle nátěrku vyzkouším
na milovaných topinkách. Vlastnoruční
lahůdka chutná nejvíc.

Svařák bez vína

28. září 2012 v 20:37 | Deborah |  Recepty nápojů, čaje, lektvarů
Do staršího hrnce na svařák, odvary:
oloupaný pokrájený kousek zázvoru
jablečné slupky sušené 20 kusů stačí
půl hrsti i o něco míň květu bezu
a vynechat nebo nahradit bobule bezu černého sušené nebo
lépe pečený čaj 2 - 3 lžíce z bezu nemusí se už sladit,
nebo i bezový sirup vlastní výroby, ale bez rumu,
protože svařák je hlavně pro děti :-)
a trochu fenyklu a máty
---------------------------------------------------------------------------------------
Svaří se to v 1/2 l až v 3/4 l vody, scedí a je to výborný čaj,
zahřeje, na další várku se nechá to vylouhované plus se přidá
tak čtvrt množství integriencí a co není nevadí vynechá se.

Venuše v Panně, Venuše ve Vahách

28. září 2012 v 12:47 | Deborah |  Čarodějnictví, astrologie, planety, kameny

Venuše planeta lásky, radosti, štěstí přezdívaná "Malé štěstí", symbolizovaná bohyní Afrodité a jinými je v současné době již několik dnů v ohnivém znamení Lva a to do 2.října 2012 a 3.října ji nalezneme již ve znamení zemní Panny ve 12:00 hodin středoevropského času a to už bude zhruba na 0°11´tohoto znamení a to do neděle 28.10. 2012

Venuše (řecky Afrodita) byla (je) bohyní lásky a tomu odpovídá také její planeta. Představuje lásku, smyslnost, společenský život, hudbu, poezii, písně, krásu, a manželství. Dříve se jí říkalo Menší dobroděj, ale v dnešní době se planety nedělí na dobré a zlé, ale každá má svou příznivou a nepříznivou stránku, stejně tak i Venuše.

Kov Venuše je měď

na těchto stránkách :

http://lecive-kameny.wz.cz/

velmi přehledně kde Venuše a její kameny můžou pomoci třeba chryzopras, chryzokol a další

Barvy této planety zelená, všechny barvy harmonické jako přírodě ... pro znamení Venuši ve Lvu to jsou barvy ohně oranžová i oranžovo červená

Venuše v Panně to jsou barvy zrajícího obilí, ale i ovoce, té zelené tam moc není, jsou to takové barvy co jsou v přírodě k vidění v době senoseče.

pro Venuši ve znamení Lva jsou moc krásné kameny barvy ohně zlato a zlaté ozdoby, kameny lze vybírat intuitivně, též trochu podle barvy, nebo z různých přiřazení, Doporučení jsou, ale striktně se jimi řídit nemusí. Slabším dodají kameny Lva větší sílu, odvahu.
Drahé kameny zrozence ve znamení Lva:
JANTAR
TYGŘÍ OKO
zprostředkovává Lvovi pružnost ducha a otevřenost. Umožní mu rozpoznat vlastní chyby, ukáže mu, kde jeho sobectví omezuje vlastní celkový růst, a přiměje ho uvědomit si, že bohatství a zdraví nelze trvale dosáhnout jen materiálním blahobytem a uznáním, nýbrž je nutno vše hledat v sobě samém. Tak pomáhá tento kámen Lvovi (ale jistě i těm ostatním k pochopení sebe i vlastností třeba toho zrozence ve Lvu) nahlédnout do sebe a najít vlastní střed.
GRANÁT
CITRÍN
ZLATÝ TOPAZ
RUBÍN
KŘIŠŤÁL
DIAMANT


Žena co má v horoskopu narození toto znamení je dominantní se sklony k dramatu a podle toho se často obléká a zdobí. Výrazné šperky a tato žena nejde přehlédnout. Často bude působit okázale. Přdají-li se k tomu další planety a má-li i Slunce či Lunu ve znamení Lva vše tohle se zesiluje a bude patrné na první pohled. Na druhou stranu umí se často pohybovat ve společnosti a ví tedy časem kde jak zaujmout a kde ubrat, že arogance se ne vždy vyplatí, však je to herecké znamení.

Venuš ve Lvu a ženy Lvice mívají nejbohatší vlasy.

pro Venuši ve znamení Panny
Žena co má v horoskopu Venuši v Panně jistě dá za pravdu, že kameny ji zrovna dvakrát ke krášlení moc nezaujmou, zdobí se minimálně nebo vůbec má raději praktické věci takže hodinky spíše než náramek apod. Také se jí často líbí přírodní barvy jako ecru nebo béžová, písková. Než kovy a kameny tak ozdoby dřevěné, látkové, květiny do vlasů, slaměné klobouky. Co je též typické je smysl pro detail a praktičnost, vše tohle může vyústit až v puntičkářství. Panny dbají velice na úpravu a péči o sebe.

Drahé kameny zrozence ve znamení Panny:
JASPIS
TYGŘÍ OKO
vyvádí Pannu z bezvýchodných myšlenkových struktur. Ostří její rozum a ukazuje jí zároveň hranice racionálního myšlení. Umožňuje jí také rozpoznat, kde silná potřeba materiálních jistot omezuje její vývoj a potom najít jistotu a důvěru v sebe samé.
SODALIT
KARNEOL
JANTAR
CITRÍN
LAPIS LAZULI neboli LAZURIT
Podněcuje vnitřní nazírání, intuici Panny a schopnost rozeznat univerzální zákonitosti. Tímto způsobem jí lazurit umožňuje získat větší důvěru ve skrytý řád vesmíru a zaměřit pozornost na širší souvislosti.
AMETYST
přiřazený Panně také podle indiámské tradice, uvádí do souladu síly fyzické a jemnohmotné úrovně. Prohlubuje její lásku k Bohu a ochotu nezištně sloužit. Ametyst podporuje její intuitivní chápání a možnosti prospěšně využívat své spirituální poznatky.
MODRÝ SAFÍR

Panny a ženy s Venuší v Panně mají nejpěstěnější ruce.

Kouzelná šťáva Harryho Pottera, Hruškový sirup

27. září 2012 v 19:33 Recepty nápojů, čaje, lektvarů

Kouzelná dýňová šťáva Harryho Pottera

Odšťavní se dva hrnky nasekané dýňové dužiny, 2 velká jablka, 1/4 ananasu. Do šťávy se přidá lžička medu a dochutí se skořicí, zázvorem a špetkou muškátového oříšku

A já zkusila jen ze zbytku dýně asi hrnek víc nebylo a dvě malá rozkrájená letní jablka a po odšťavnění dala na hoďku do lednice jednu velkou připravenou sklenici a nápoj taky moc chutnal.

--------Je nejlepší doba pro odšťavněňování jablek, hrušek, hroznového vína i švestek, též pokud ještě je černý bez a jeřabiny.
K dochucení se hodí: hřebíček, skořice, nechat louhovat v připravené šťávě, čerstvý zázvor rovnou do odšťavňovače.-------------

RECEPT NA HRUŠKOVÝ SIRUP

Hrušky se vylisují nebo odšťavní v odšťavňovači. ŠŤáva se slije do hrnce, přidá se několik zrnek mořské soli a pomaličku se odpařuje. Zaleží tady na množství šťávy, ale platí čím pomaleji tím lépe. Takže důležitá je teplota, jinak šťáva zkamarelizuje a není to dobré. Úplné odpaření není taky dobré to by vznikl rosol. Sirup by měl mít ve výsledku medovou barvu. Když tedy děláme tenhle sirup je dobré se zdržovat v kuchyni a připravovat i něco jiného. Když je sirup hotový tak se nalije do sklenic a 20 minut se sterilizuje. Huškoý sirup je vynikající.


Dýňový koláč, Svařáček

26. září 2012 v 9:49 | Deborah |  Čarodějnické recepty

Potřebuje se:
dýně tzv. turek a z ní aby šla vydlabat dužnina alespoň 400 gr až 500 gr
1 rohlík
trochu mléka
po 100 gr eidamu a nivy
2 vejce
3 stroužky česneku
provensálské koření jednu lžíci
sójové omáčky jednu lžíci
sůl, ale hodně málo
1.Dýně se rozřízne napůl, semena se vydlabou a odloží na jiné zpracování. Vydlabe se dužina jak jen jde. Já pak dala do pomocníka kuchyně chopera a nadrobno nasekala a vytvořila se hmota co je potřeba. Přidala jsem sójovou omáčku a půl lžičky soli (pozn. příště dám klidně míň).

Rohlík jsem nakrájela a namočila do mléka. A obě dvě misky s dýní i rohlíkem nechala stát 20 minut.

2. Mezitím se nastrouhají sýry. Do hrníčku se rozklepnou vejce.

3. Po 20 minutách se odstraňuje voda z tykve a stejně tak s rohlíkem (tady jak kdo je zvyklý).
Spojí se dýňová kašička i namočený rohlík, přidají se sýry, vejce, koření i česnek.

4. Směs se jednoduše rozloží do kulaté formy na koláč (vrstva nesmí být víc jak 2 cm).

5. Dá se do rozehřáté trouby. Peče se naplno 10 minut a pak se dopéká na středním stupni dalších 10 minut. A za tuhle dobu je voňavá pochoutka na světě. Tento dýňový koláč se dá jíst teplý i studený.

Recept na koláč je ze stránek: www.ok-recepty.cz


Po dýni přišel vhod svařáček takže další skvělý recept tentokrát ode mně:

SVAŘÁČEK

1/2 litru vína
4 hřebíčky
hvězdička badyánu
křížaly jablíček stačí 5 - 7 plátečků (i sušené slupky jablek ty podle libosti ty tolik nenasáknou, a pro jinou chuť jde nahradit nebo přidat plátky pomeranče apod.)
lžička sušené mateřídoušky (dá se např. i dobromysl)
pečený čaj bezinky a fenykl ze svých zásob (nahradit jde jiným nebo vynechat)

Na dvě sklenice nebo hrnky co má kdo dom je potřeba půl litru červeného vína, nemusí být nejdražší, ale krabicové taky nedoporučuju a spíše víno suché. Já spotřebovala levnější Bordeaux co jsem měla otevřenou lahvinku.

Vínečko spolu s kořením, jablíčky se svaří.
Na závěr nový tip: přidala jsem tři lžíce pečeného čaje.Vše jsem přecedila přes sítko a snažila jsem se vymačkat šťávu z bezinkem co nejvíc. Jablka nasáklá vínem se dají také jíst. Do sklenice "durytky" se dá přidat předem velká kostka nebo 1 - 2 lžičky cukru nebo i jiné sladidlo jak kdo je zvyklý. :-) Svařáček zahřál a potěšil dušičku i srdíčko.

LUNÁRNÍ KALENDÁŘ od 23.9. - 22.10.2012

25. září 2012 v 16:38 | Deborah |  Luna - zápisky

Jde o období slunečního znamení VÁHY latinsky Libra
lunární kalendář na tohle období - efemeridy Měsíce bez stupňů ke 12:00 hodině polední SEČ
tento měsíc latinské i české názvy znamení!
23.9.CapricornneKozoroh2.čtvrťpřibývá
24.9.CapricornneKozoroh-
25.9.AquartusVodnář-
26.9.AquartusVodnář-
27.9.PiscesRyby-
28.9.PiscesRyby-
29.9.PiscesRyby-
30.9.AriesBeranúplněkúplněk
1.10.AriesBeranúplněkúplněk
2.10.TaurusBýk3.čtvrťubývá
3.10.TaurusBýk-
4.10.TaurusBýk-
5.10.GeminiBlíženci-
6.10.GeminiBlíženci-
7.10.CancerRak4.čtvrť-
8.10.CancerRak-
9.10.CancerRak-
10.10.LeoLev-
11.10.LeoLev-
12.10.VirgoPanna-
13.10.VirgoPanna-
14.10.LibraVáhynovnov
15.10:LibraVáhynovnov
16.10ScorpiusŠtír1čtvrťpřibývá
17.10ScorpiusŠtír-
18.10.SagittaurusStřelec-
19.10.SagittaurusStřelec-
20.10.CapricornneKozoroh-
21.10.CapricornneKozoroh2čtvrť-
22.10.AquartusVodnář-