Indické koření

27. prosince 2011 v 19:02 |  Koření
Nejdůležitější členění je podle účinků, a to na koření ochlazující, oteplující a neutrální.
Mezi ochlazující patří:
anýz, fenykl, kardamom zelený, máta peprná, pepř.

Mezi oteplující patří:
zázvor, hřebíček, bobkový list, čili, garam masála,

Mezi neutrální patří:
kurkuma, koriandr list i semeno, indický kmín - džíra, černé hořčičné semínko, skořice, asafoetida, ámčur - kyselý mangový prášek, kalondží, kálá namak - černá sůl, imlí - tamarind, kardamom černý, kery pattá - karí list, métí - pískavice.

Mnoho informací o koření indickém a o stravování podle ajurvédických zásad a kde se dá právě toto často neznámé koření sehnat je na výborných stránkách http://www.ajurv.cz/koreni.html
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama