Medovina a bezinkový medový likér

19. srpna 2011 v 21:49 |  Recepty nápojů, čaje, lektvarů
-Přidávám dva recepty co chci vyzkoušet a je to ze stránek www.nase-planeta.blog.cz

LITEVSKÁ MEDOVINA
Potřebujeme:
1 litr konzumního lihu 40 procentního,
1 litr medu,
skořici /dle chuti/,
vanilku /dle chuti/,
hřebíček /dle chuti/,
zázvor /1 kus kořene/,
pomerančová kůra /asi z jednoho pomeranče/,
500 ml vody.
1. Do vhodné nádoby nalijeme 500 ml vody a dáme na vařič. Přidáme skořici, vanilku, hřebíček, kořen zázvoru, pomerančovou kůru /můžeme vynechat/ a vaříme a mícháme tak dlouho, dokud 500 ml nezhoustne přibližně na 100 ml vývaru.
2. Do vhodné nádoby nalijeme med a za stálého důkladného míchání vaříme tak dlouho, dokud med nezíská narůžovělou barvu.
3. Med necháme odstavit a vychladnout.
4. Do medu přidáme líh a odvar z koření a promícháme.
5. Přefiltrujeme přes plátno nebo vhodné síto a nápoj je hotov.
MEDOVÝ BEZINKOVÝ LIKÉR
Potřebujeme:
200 gramů medu,
450 gramů bezinek,
20 - 25 gramů mleté černé kávy,
300 ml rumu /tuzemáku/,
300 ml vody.
1. Vodu a bezinky povaříme ve vhodné nádobě asi 15 minut. Přidáme kávu a ještě chvilku vaříme. Necháme odstát a potom scedíme.
2. Až nápoj vychladne, tak přidáme med a důkladně promícháme. Přidáme rum a můžeme přidat i cukr dle chuti a znovu dobře promícháme. Po ustátí likér ještě přefiltrujeme a nápoj je hotov.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama